2011. október 3., hétfő

Velence Időjárása

Sokan úgy tartják a nyáron a legrosszabb meglátogatni Velencét, mivel ilyenkor nagyon meleg van és párás a levegő. Lehet hogy igazuk van, bár Velencénél sokkal rosszabb városok is vannak ilyen szempontból. Velencében legalább nincs szmog mert nincsenek autók. A tavaszi vagy őszi látogatás mellett inkább az szól, hogy ilyenkor nem annyira zsúfolt Velence, és persze azért városnézésre is alkalmasabb az időjárás.


Összefoglalva, Velence nyáron általában forró és párás. Áprilisban és májusban kifejezetten kellemes az időjárás, körülbelül 7 órát süt a nap naponta, a csapadékos napok száma 8-9 ebben az időszakban.  Szeptemberben és októberben is jó az idő, a páratartalom már nem olyan magas, mint a nyári hónapokban, és az esős napok száma sem magas.
Sok turista keresi fel Velencét februárban, mert ilyenkor van a híres Velencei Karnevál, az idő néha kifejezetten kellemetlen, hideg és ködös. Hőmérséklet éjszaka  fagypont alá eshet, a napsütéses órák száma csak négy naponta.

Acqua Alta (nagy víz), a Velencei élet velejárója. Ilyenkor a laguna vize megemelkedik, a tereket és utcákat víz borítja el. Évente többször is előfordulhat, rendszertelen időközönként, leggyakrabban hideg időjárás esetén. Gyakran csak néhány óráig tart, de néha napokig elhúzódhat. Ha emelkedik a vízszint a lakosokat sziréna figyelmezteti.

Acqua Alta Velencében 


Velence pillanatnyi időjárása itt látható: